Wie we zijn

Welkom!

Je bent terecht gekomen op de website van Larnitech Nederland BV.

Larnitech Nederland BV is de exclusieve distributeur (groothandel) voor België en Nederland voor de producten van Larnitech GmbH, de Duitse fabrikant van het Larnitech Smart Home Systeem.

Onze klanten zijn installateurs en system-integrators. Wij verkopen dan ook niet rechtstreeks aan jou als consument, maar uitsluitend via deze installateurs.

Waarom? Omdat het adviseren en installeren van een slimme woning maatwerk is. Installateurs en weten als geen ander hoe een slimme woning in elkaar zit. Hoe alle technieken in een slimme woning met elkaar moeten samenwerken. En wat daarvoor allemaal nodig. Bij het ontwerp (al dan niet in overleg met de architect of bouwadviseur), bij de realisatie, en bij het in gebruik nemen.

Neem contact met ons op voor een Larnitech dealer bij jou in de buurt. Kent hij Larnitech nog niet? Geen probleem. Kom samen kijken in onze showroom in Wijchen (bij Nijmegen) voor een vrijblijvende demonstratie . Je zult zien dat het Larnitech Smart Home Systeem zeer uitgebreid en ook geschikt is voor jouw woning of kantoor.

Larnitech Smart Home Systeem

Larnitech levert “Smart home” oplossingen voor woningen en bedrijfspanden. Wij ontwikkelen alles wat daarvoor nodig is in eigen huis. Zonder je lastig te vallen met allerlei technische termen is het voordeel daarvan duidelijk: als er iets niet werkt, zijn wij daarvoor verantwoordelijk. En lossen het dan ook op. Bij veel andere domotica-systemen heb je een intercom van merk A en een touchpaneel van merk B. En je installateur moet dan maar zien dat hij alles aan elkaar ‘geknoopt’ krijgt. Bij een Larnitech Smart Home Systeem is dat niet het geval. Alle onderdelen maken wij zelf (in Duitsland), en we leveren daar dus ook de support voor aan je installateur. Zonder hem daarbij van het welbekende ‘kastje naar de muur’ te sturen.

Nog een voordeel van Larnitech: de gratis Larnitech app. Deze is geschikt voor iOS, Android, Windows en Linux (op aanvraag), en kan eenvoudig worden gedownload van de Apple Store en Google Play market. Onze kracht is de eenvoud van de Larnitech app: elke eindgebruiker (dus ook jij) kan de Larnitech app zelf beheren en inrichten nadat deze is opgeleverd door je installateur.

Met het Larnitech Smart Home systeem:

 • krijg je meer comfort in je woning
 • krijg je meer veiligheid in en om je woning
 • bespaar je op energiekosten

Met een Larnitech Smart Home Systeem hoef je niet meer voor je huis te zorgen; het huis zorgt voor jou!

Een stukje geschiedenis…

Larnitech Nederland BV is opgericht in 2017. In 2018 hebben we een prachtige showroom in Wijchen betrokken, waar we alle onderdelen van het Larnitech Smart Home Systeem kunnen demonstreren. Op onze prachtige demo-borden, maar ook live. We hebben nagenoeg alle Larnitech producten geïntegreerd in onze showroom: zelfs een kopje koffie kunnen we met ‘Hé Siri, 1 kopje koffie graag’ voor je klaarmaken!

Maar ook RGB-verlichting, muziek, onze intercom, bewegingssensoren, gordijnen, LED-verlichting: het is allemaal ‘live’ te zien.

De showroom is in principe alleen toegankelijk voor installateurs. Maar hij kan jou als klant ook rustig meenemen; eventueel met bijvoorbeeld je bouwkundig adviseur of architect.

Op eigen kracht zijn we gegroeid tot waar we nu staan: de exclusieve groothandel voor België en Nederland voor het volledige assortiment van Larnitech; waarbij we support hoog in het vaandel hebben staan. We willen installateurs zo snel en goed mogelijk ondersteunen bij vragen of problemen.

Onze fabrikant (Larnitech GmbH) is in 2014 gestart in Keulen (Duitsland). Gedurende de eerste jaren werd alles in eigen huis bedacht, maar extern gefabriceerd. Sinds 2019 is er een eigen fabriek gevestigd in Fröndenberg (net onder Dortmund).

Inmiddels worden de producten van Larnitech in meer dan 20 landen verkocht, en zijn tienduizenden Larnitech installaties geïnstalleerd.

Waarom zou je het Larnitech Smart Home Systeem nemen?

Er zijn vele domotica-systemen op de Belgische en Nederlandse markt. Tientallen zelfs, waarvan sommigen ook al tientallen jaren bestaan. Ooit begonnen op een zolderkamertje, zijn deze systemen gedurende die jaren uitgegroeid tot een meer of minder bekend merk. Maar daar zit ook direct de valkuil. Omdàt ze al tientallen jaren oud zijn, is de ‘basis’ van deze systemen nooit gebouwd op de eisen die we moeten stellen aan een modern en veilig domotica-systeem. Want het is juist de veiligheid die bij deze systemen vaak ’te wensen over laat’. Met andere woorden: de interne communicatie van de diverse onderdelen van die systemen is niet beveiligd. En daarmee wordt direct 1 van de belangrijkste tekortkomingen duidelijk.

Zeker anno 2023, waarin hackers elk mogelijk systeem proberen te hacken. Woonhuizen, ziekenhuizen, kantoorpanden, restaurants: overal proberen ze ‘binnen te komen’. Vaak ‘voor de lol’, maar helaas steeds vaker om de installatie onbruikbaar te maken, waarna geld gevraagd wordt om de boel weer te laten functioneren. Waarschijnlijk ken je de verhalen van bedrijven waarbij hun IT-systemen gegijzeld zijn, en alleen met ‘losgeld’ weer bruikbaar worden… Welnu: dat kan dus ook met jouw huis gebeuren, als het niet goed beveiligd is. Want je hebt immers niet graag, dat hackers jouw garagedeur of voordeur op afstand kunnen openen. Of jouw bewakingscamera’s kunnen bekijken. Of de camera-beelden van de slaapkamer van je kind.

Daarom is het Larnitech Smart Home Systeem gebouwd rondom veiligheid. We hebben de veiligheid van de domotica-installatie als uitgangspunt genomen, en ervoor gezorgd dat alle onderdelen in de installatie op een veilige manier met elkaar communiceren. We gebruiken daarbij de techniek die je ook aantreft in bijvoorbeeld je Telebankieren app: deze communiceert ook absoluut veilig met je bank. Voor de techneuten onder ons: we gebruiken het AES256 encryptie-protocol. Dit is een superveilig protocol, en tot nu toe nog ‘onkraakbaar’ gebleken. Maar – heel eerlijk – als je geld en tijd hebt, is alles te kraken. We hebben een stelregel: ‘Alles wat door mensenhanden gemaakt is, kan ook door mensenhanden gekraakt worden’.

Veiligheid en snelheid: Larnitech heeft het!

Anno 2023 staat de veiligheid van een domotica-installatie dus voorop. En die hebben we goed geregeld. Dus daar hoef jij je al niet druk meer over te maken.

Een tweede aspect van een domotica-installatie is snelheid. Je wilt je verlichting of rolluiken supersnel kunnen bedienen, en niet seconden hoeven te wachten voordat je lampen in je keuken of woonkamer uitgaan.

Welnu: Larnitech is supersnel. Sterker nog: we durven te beweren, dat er geen sneller domotica-systeem is dat qua gebruikerservaring zo snelt werkt als het Larnitech Smart Home Systeem!
De basis van het Larnitech systeem is namelijk CAN-bus: een zeer robuust, snel en betrouwbaar protocol. Je komt het tegen in moderne auto’s, vliegtuigen, landbouwvoertuigen en bussen. Maar ook in supermoderne, geavanceerde drones! Dat zegt dus genoeg denken we…

Die snelheid ervaar je als gebruiker niet alleen binnenshuis, maar ook als je onderweg bent. Want je kunt de -gratis- Larnitech app waar ook ter wereld gebruiken om je woonhuis of bedrijfspand te besturen! Via 4G of 5G, of als je in de buurt van een Wifi-netwerk bent: je zult zien dat je net zo snel vanuit Frankrijk of Spanje je domotica-installatie bediend als vanuit je eigen luie stoel…

Op dezelfde manier hebben we het instellen van tijdklokken en/of scenes heel toegankelijk en eenvoudig gemaakt. Een tijdklok stel je met enkele klikken in, een scene idem dito. Je zult merken, dat deze functionaliteit zelfs door een eindgebruiker gedaan kan worden. Want jij zit (als installateur of system-integrator) niet te wachten op telefoontjes van klanten om een tijdklok of scene in te stellen. Wij hebben dat in het Larnitech Smart Home Systeem zo eenvoudig gemaakt dat elke eindgebruiker dit zelf zou moeten kunnen. En als hij toch ondersteuning nodig heeft, dan doe jij dat even voor hem of haar vanuit je eigen Larnitech app.

Ondanks het feit dat we onze producten Plug & Play hebben gemaakt, wil dit niet zeggen dat er weinig mee kan. Integendeel: je kunt in het Larnitech Smart Home Systeem juist heel erg ver gaan. Je kunt gebruik maken van voorgeïnstalleerde scripts, maar je kunt ook eigen scripts schrijven met behulp van Blockly, een grafische scriptomgeving.

Zeer breed aanbod van modules.

Naast deze bijzonder krachtige Plug & Play functionaliteit, is ook ons bijzonder brede aanbod een plus. Elke leverancier heeft wel modules voor schakelen, dimmen, of RGB-besturing. Maar hoe zit het met de integratie van een intercom of multi-room audio? Larnitech gaat daarmee verder dan haar concullega’s: ook onze intercom is een kwestie van Plug & Play: de netwerkstekker (met PoE) in de intercom steken, 1 minuut wachten en de intercom is klaar voor gebruik. Zonder gedoe met IP-instellingen, portforwarding, routers, firewalls, etc. Zowel lokaal (in je LAN-netwerk) als remote (via het internet) is de intercom klaar voor gebruik.

Enkele andere voordelen:

 • Hoge kwaliteit
 • Gunstig geprijsd voor de eindgebruiker
 • Zeer breed aanbod van modules (zoals RS485, RS232, IO, verwarming, DALI, enzovoort)
 • Gratis app voor een onbeperkt aantal bedieningstoestellen
 • Monitoring systeem voor installateurs en eindgebruikers

Als je de tijd neemt voor een vrijblijvende demonstratie in onze showroom, zul je zien dat we niets te veel gezegd hebben! We hebben al vele installateurs in onze showroom mogen verwelkomen, die enthousiast weg gingen met een setje om zelf direct aan de slag te gaan!

Larnitech: een bedraad systeem

Alle modules zijn verbonden via een busstructuur. Larnitech maakt daarbij gebruik van het CAN-bus protocol. De voordelen hiervan zijn:

 • Zeer snelle bediening en werking, met een hoge mate van betrouwbaarheid
 • Eenvoudige installatie
 • Brede range aan producten
 • Vanuit de basis veilig
 • De modules zijn allemaal afzonderlijk te updaten met nieuwe firmware
 • Onze modules gebruiken geen batterijen, dus milieu vriendelijk en geen terugkerende kosten
Larnitech Smart Home Systeem