Wie we zijn

HoofdmenuOver ons

Welkom bij het Larnitech Smart Home Systeem!

Je bent terecht gekomen op de website van Larnitech Nederland BV. Wij zijn de exclusieve groothandel (distributeur) voor België en Nederland voor de producten van Larnitech GmbH, de Duitse fabrikant van het Larnitech Smart Home Systeem.

Onze klanten zijn installateurs en system-integrators. Wij verkopen dan ook niet rechtstreeks aan  consumenten maar uitsluitend via jou: de installateur of system-integrator.

Waarom? Omdat het adviseren en installeren van een slimme woning maatwerk is. Jullie weten als geen ander hoe een slimme woning in elkaar zit. Hoe alle technieken in een slimme woning met elkaar moeten samenwerken. En wat daarvoor allemaal nodig. Bij het ontwerp (al dan niet in overleg met de architect of bouwadviseur), bij de realisatie, en bij het in gebruik nemen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie in onze showroom in Wijchen (bij Nijmegen). Je zult zien dat het Larnitech Smart Home Systeem zeer uitgebreid en geschikt is voor elke eindgebruiker: zakelijk of particulier.

Larnitech Smart Home Systeem

Larnitech levert “Smart home” oplossingen voor woningen en bedrijfspanden. Wij ontwikkelen alles in eigen huis: onze server, de modules, de gratis Larnitech app, onze cloud-servers, tot en met de firmware in alle modules. Je hebt dus ook maar 1 aanspreekpunt voor al je vragen. Wij kunnen je overal mee helpen; je hoeft nergens anders te gaan shoppen.

De gratis Larnitech app is geschikt voor iOS, Android, Windows en Linux, en kan eenvoudig worden gedownload van de Apple Store en Google Play market. Onze kracht is de eenvoud van de Larnitech app: elke eindgebruiker kan de Larnitech app zelf beheren en inrichten nadat deze is opgeleverd door de installateur.

Met het Larnitech Smart Home systeem:

 • krijg je meer comfort in je woning
 • krijg je meer veiligheid in en om je woning
 • bespaar je op energiekosten

Met een Larnitech Smart Home Systeem hoef je niet meer voor je huis te zorgen; het huis zorgt voor jou!

Een stukje geschiedenis…

Larnitech Nederland BV is opgericht in 2017. In 2018 hebben we een prachtige showroom in Wijchen betrokken, waar we alle onderdelen van het Larnitech Smart Home Systeem kunnen demonstreren. Op onze prachtige demo-borden, maar ook live. We hebben nagenoeg alle Larnitech producten geïntegreerd in onze showroom: zelfs een kopje koffie kunnen we met ‘Hé Siri, 1 kopje koffie graag‘ voor je klaarmaken!

Maar ook RGB-verlichting, muziek, onze intercom, bewegingssensoren, gordijnen, LED-verlichting: het is allemaal ‘live’ te zien.

Op eigen kracht zijn we gegroeid tot waar we nu staan: de exclusieve groothandel voor België en Nederland voor het volledige assortiment van Larnitech; waarbij we support hoog in het vaandel hebben staan. We willen jullie veeleisende klanten zo snel en goed mogelijk ondersteunen bij vragen of problemen.

Larnitech GmbH

Onze fabrikant (Larnitech GmbH) is in 2014 gestart in Keulen (Duitsland). Gedurende de eerste jaren werd alles in eigen huis bedacht, maar extern gefabriceerd. Sinds 2019 is er een eigen fabriek gevestigd in Fröndenberg (net onder Dortmund).

Inmiddels worden de producten van Larnitech in meer dan 20 landen verkocht, en zijn tienduizenden Larnitech installaties geïnstalleerd.

Waarom zou je het Larnitech Smart Home Systeem nemen?

Als eerste: nagenoeg alle Larnitech modules zijn Plug & Play. Je neemt een nieuwe schakel- of dimactor, koppelt die aan de CAN-bus kabel, en voilà: binnen enkele seconden is de actor klaar voor gebruik en kun je je verlichting vanuit de Larnitech app schakelen of dimmen.
Daar waar je bij veel van onze concullega’s dan ook software nodig hebt voor de inbedrijfsstelling en daarnaast nog eens aparte visualisatie-software, doen wij het anders. Na het aankoppelen van de betreffende actor is deze dus binnen 10 seconden in onze gratis Larnitech app beschikbaar. Zonder het gebruik van extra software, dure licenties of wat dan ook.

Eenvoud.

In dit filmpje zie je hoe eenvoudig dit werkt. In de tijd dat je bij andere systemen nog bezig bent de laptop op te starten, heb je in Larnitech reeds de eerste actor werkend in de Larnitech app.

Op dezelfde manier hebben we het instellen van tijdklokken en/of scenes heel toegankelijk en eenvoudig gemaakt. Een tijdklok stel je met enkele klikken in, een scene idem dito. Je zult merken, dat deze functionaliteit zelfs door een eindgebruiker gedaan kan worden. Want jij zit (als installateur of system-integrator) niet te wachten op telefoontjes van klanten om een tijdklok of scene in te stellen. Wij hebben dat in het Larnitech Smart Home Systeem zo eenvoudig gemaakt dat elke eindgebruiker dit zelf zou moeten kunnen. En als hij toch ondersteuning nodig heeft, dan doe jij dat even voor hem of haar vanuit je eigen Larnitech app.

Plug & Play.

Ondanks het feit dat we onze producten Plug & Play hebben gemaakt, wil dit niet zeggen dat er weinig mee kan. Integendeel: je kunt in het Larnitech Smart Home Systeem juist heel erg ver gaan. Je kunt gebruik maken van voorgeïnstalleerde scripts, maar je kunt ook eigen scripts schrijven met behulp van Blockly, een grafische scriptomgeving.

Naast deze bijzonder krachtige Plug & Play functionaliteit, is ook ons bijzonder brede aanbod een plus. Elke leverancier heeft wel modules voor schakelen, dimmen, of RGB-besturing. Maar hoe zit het met de integratie van een intercom of multi-room audio? Larnitech gaat daarmee verder dan haar concullega’s. Ook onze intercom is een kwestie van Plug & Play: de netwerkstekker (met PoE) in de intercom steken, 1 minuut wachten en de intercom is klaar voor gebruik. Zonder gedoe met IP-instellingen, portforwarding, routers, firewalls, etc. Zowel lokaal (in je LAN-netwerk) als remote (via het internet) is de intercom klaar voor gebruik.

Maar er zijn meer voordelen!

Naast de bovengenoemde functies, heeft Larnitech nog veel meer voordelen. We noemen er een paar:

 • Hoge kwaliteit
 • Gunstig geprijsd voor de eindgebruiker
 • Zeer breed aanbod van modules (zoals RS485, RS232, IO, verwarming, DALI, enzovoort)
 • Gratis app voor een onbeperkt aantal bedieningstoestellen
 • Monitoring systeem voor installateurs en eindgebruikers

Als je de tijd neemt voor een vrijblijvende demonstratie in onze showroom, zul je zien dat we niets te veel gezegd hebben! We hebben al vele installateurs in onze showroom mogen verwelkomen, die enthousiast weg gingen met een setje om zelf direct aan de slag te gaan!

Larnitech: een bedraad systeem

Alle modules zijn verbonden via een busstructuur. Larnitech maakt daarbij gebruik van het CAN-bus protocol. De voordelen hiervan zijn:

 • Zeer snelle bediening en werking, met een hoge mate van betrouwbaarheid
 • Eenvoudige installatie
 • Brede range aan producten
 • Vanuit de basis veilig
 • De modules zijn allemaal afzonderlijk te updaten met nieuwe firmware
 • Onze modules gebruiken geen batterijen, dus milieu vriendelijk en geen terugkerende kosten
Larnitech Smart Home Systeem