Larnitech DE-MG server

De DE-MG in het kort


Algemeen.

De Main Gateway (kortweg MG) is de centrale server, en gebruik je om de Larnitech installatie te installeren + configureren. Ook wordt alle systeem-informatie over je Larnitech installatie hier opgeslagen, zoals logging van alle gebeurtenissen, de plugins die voor je Larnitech systeem beschikbaar zijn, updates e.d. De server bewaart alle historie (temperaturen, in- en uitschakelen van verlichting, sensor-informatie) gedurende 1 jaar.

Ook zorgt de Main Gateway voor het converteren van het Ethernet-signaal naar CAN-bus en omgekeerd. De DE-MG heeft ook een ingebouwde IR-ontvanger, zodat je een bestaande infrarood afstandsbediening kunt inleren op het systeem.

De server is ook verantwoordelijk voor de afhandeling van push meldingen (push notifications); zowel voor iOS als Android. Bovendien ondersteunen we ook Viber en Telegram.

Absoluut veilig!

Alle componenten in een Larnitech Smart Home Systeem zijn absoluut veilig, dus ook de DE-MG server. Met behulp van een RSA- en AES256-encryptie is de communicatie tussen alle componenten gewaarborgd, zowel lokaal (LAN) als via de cloud (WAN).

Om je Larnitech Smart Home Systeem compleet te maken, heb je altijd aanvullende componenten nodig bij deze server. Bijvoorbeeld schakelactoren of dimactoren. Dat kunnen opbouw versies zijn (DIN-rail) of inbouw (achter een schakelaar of centraaldoos). Het type-nummer van de opbouw versies begint in Larnitech altijd met DW (van DIN-rail Wired); de inbouw versies beginnen allemaal met BW (Box Wired). Wil je meer weten over de naamgeving van onze producten, kijk dan eens op Nederlandstalige Wiki-pagina’s. Daar vind je een FAQ (Frequently Asked Question) over de naamgeving van onze Larnitech producten. Het betreft FAQ010.

Wil je een bijgebouw of andere verdieping in je woonhuis koppelen met de server, dan kun je gebruik maken van onze Larnitech DE-GW: de gateway. Dit is een CAN-bus switch, waarmee je via IP een ‘logisch’ CAN-bus netwerk creëert, zodat je geen CAN-bus kabel hoeft te leggen naar een bijgebouw of verdieping.

Op zoek naar een server met KNX-integratie? Ook die hebben we!

Heb je in je woonhuis of kantoor ook KNX-schakelaars? Dan is de DE-MG.plus server de perfecte server voor je! Op de DE-MG.plus hebben we een KNX-aansluiting geïntegreerd, waarmee je je bestaande KNX-schakelaars kunt integreren in je Larnitech Smart Home Systeem.

Zoek je een Larnitech server voor een wat kleinere 1-gezinswoning, appartement of vakantiewoning? Kijk dan eens naar de Metaforsa-lijn met servers. Deze hebben geïntegreerde schakel- en dim-uitgangen, en worden geleverd inclusief en voeding en verschillende sensoren. De ideale server voor dit soort projecten.

Op zoek naar meer informatie?

Zoek je uitgebreide informatie over dit product? Klik dan op deze link om direct naar de uitgebreide Wiki-pagina van dit product te gaan, met diepgaande technische informatie, afbeeldingen, aansluitvoorbeelden en nog veel meer.

Technische specificaties van de DE-MG server

Aansluitingen2x CAN-bus, Ethernet
Verbindingssnelheid10/100Mb/s
Maximaal aantal CAN-bus apparaten100 (50 per CAN-bus aansluiting)
CAN bus topologieBus
Aantal CAN-bus aansluitingen2
Voeding11.5 … 27.5 V DC – Aanbevolen: 24V – 2.5A
Stroomverbruik (24V)140mA
Maximale lengte van de CAN-bus800 meter (bij gebruik van CAT5e bekabeling)
Maximaal stroomverbruik per CAN bus700mA
Hoek van de IR ontvanger30°
Materiaal behuizingABS
BeschermingsklasseIP40
MontageDIN-rail (EN 60715)
Omgevingstemperatuur-10 … +50°C
Afmetingen36x102x58 mm
Gewicht145 g
Aantal DIN-modules2U