DE-GW gateway (CAN-bus switch)

De DE-GW in het kort.


Algemeen.

De DE-GW is bedoeld om via een IP-backbone meerdere CAN-bussen te creëren. Het is dus eigenlijk een CAN-bus switch. Deze CAN-bus switch werkt altijd samen met de Larnitech server, de DE-MG. De server communiceert via IP met deze DE-GW.

Heb je bijvoorbeeld een bijgebouw op je terrein (bijvoorbeeld een gastenverblijf of garage), dan kun je via deze CAN-bus switch in dat bijgebouw twee extra CAN-bussen creëren.

Je kunt deze CAN-bus switch ook gebruiken om via een IP-backbone elke verdieping van een groot woonhuis of kantoorpand te voorzien van twee extra CAN-bussen. Per CAN-bus kun je maximaal 50 deelnemers (modules) aansluiten.

Belangrijk is dat je ook bij deze CAN-bussen de meegeleverde eindweerstanden gebruikt om het begin en eind van de CAN-bus aan te geven. De DE-GW converteert het IP-signaal naar het CAN-bus signaal en omgekeerd.

Voor het gebruik van deze CAN-bus switch heb je altijd een Larnitech server nodig: de DE-MG of een server uit de Metaforsa-lijn, zoals de Metaforsa MF-14. Een overzicht van alle servers kun je hier vinden.

Zoek je uitgebreide informatie over dit product?
Klik dan op deze link om direct naar de uitgebreide Wiki-pagina van dit product te gaan, met diepgaande technische informatie, afbeeldingen, aansluitvoorbeelden en nog veel meer.

Technische specificaties van de DE-GW

Aansluitingen2x CAN-bus, Ethernet
Verbindingssnelheid10/100Mb/s
Maximaal aantal CAN-bus apparaten100 (50 per CAN-bus aansluiting)
CAN bus topologieBus
Aantal CAN-bus aansluitingen2
Voeding11.5 … 27.5 V DC – Aanbevolen: 24V – 2.5A
Stroomverbruik (24V)60mA
Maximale lengte van de CAN-bus800 meter (bij gebruik van CAT5e bekabeling)
Maximaal stroomverbruik per CAN bus700mA
Materiaal behuizingABS
BeschermingsklasseIP40
MontageDIN-rail (EN 60715)
Omgevingstemperatuur-10 … +50°C
Afmetingen35x95x58 mm
Gewicht65 gram
Aantal DIN-modules2U