De Larnitech Metaforsa2.cloud (MFC-14). Met 10 geschakelde en 4 gedimde uitgangen.

De Larnitech Metaforsa MFC-14 server in het kort

De Metaforsa MFC-14 server (kortweg Metaforsa 2) is de opvolger van de Metaforsa MF-10.
De MFC-14 is qua aansluitingen exact gelijk aan de MF-14. Het grote verschil is, dat je de MFC-14 geheel via de Cloud kunt configureren. Je hoeft dus niet fysiek bij de klant ter plaatse te zijn.
Vandaar ook de naam de C in MFC-14 staat voor Cloud.

Het tweede verschil tussen de MF-14 en deze MFC-14 is dat de MFC-14 over 8 PWM-aansluitingen beschikt om LED-strips mee aan te sturen. Meer informatie hierover kun je vinden in onze Nederlandstalige Wiki-pagina van de MFC-14.

Verder is de MFC-14 net zoals de DE-MG een volwaardige server, maar met 10 ingebouwde geschakelde uitgangen, 4 dimbare uitgangen, 24 analoge ingangen, 8 PWM-uitgangen en 4 digitale ingangen.

Bij deze Metaforsa server leveren we ook een voeding, 3 bewegingssensoren, 2 waterlekkage sensoren, 4 digitale temperatuursensoren en 4 magneetcontacten. Het is dus een complete ‘kit’: server, voeding en een aantal sensoren.

De ideale oplossing voor hotelkamers, appartementen en vakantiewoningen.

De MFC-14 is daarmee een ideale oplossing voor een hotelkamer, vakantiewoning of appartement. Het is binnen deze omgevingen de centrale server en je gebruikt hem om de Larnitech installatie te installeren + configureren. Ook wordt alle systeem-informatie over je Larnitech installatie hier opgeslagen, zoals logging van alle gebeurtenissen, de plugins die voor je Larnitech systeem beschikbaar zijn, updates e.d. De server bewaart alle historie (temperaturen, in- en uitschakelen van verlichting, sensor-informatie) gedurende 1 jaar.

Ook zorgt de MFC-14 voor het converteren van het Ethernet-signaal naar CAN-bus en omgekeerd. De MFC-14 heeft (in tegenstelling tot de DE-MG) geen ingebouwde IR-ontvanger.

De server is ook verantwoordelijk voor de afhandeling van push meldingen (push notifications); zowel voor iOS als Android. Bovendien ondersteunen we ook Viber en Telegram.

Alle componenten in een Larnitech Smart Home Systeem zijn absoluut veilig, dus ook de MFC-14 server. Met behulp van een RSA- en AES256-encryptie is de communicatie tussen alle componenten gewaarborgd, zowel lokaal (LAN) als via de cloud (WAN).

Zoek je uitgebreide informatie over dit product?

Klik dan op deze link om direct naar de uitgebreide Wiki-pagina van dit product te gaan, met diepgaande technische informatie, afbeeldingen, aansluitvoorbeelden en nog veel meer.

De Metaforsa MFC-14 is er in twee uitvoeringen: als complete kit (met voeding en sensoren) en als OEM-uitvoering (zonder voeding en sensoren).

Technische specificaties van de Larnitech Metaforsa MFC-14 server

Aantal schakelbare uitgangen10
Aantal eindgroepen10
Nominale spanning0-250V AC/DC
Maximale schakelstroom (per kanaal)16A
Maximale schakelstroom (gehele module)160A
Aantal PWM uitgangen8
Aantal dimbare uitgangen4
Type dimmerMosfet
DimtypeFase-afsnijding
Maximale belasting per dimkanaal0.5A (110 Watt bij 220V)
Connectie type voedingskabelConnector
Aantal analoge ingangen24
Aantal digitale ingangen 4
Maximale toegestane stroom op de gelijkstroom aansluiting50mA
Voeding11.5 … 12.5 V DC
Maximale stroom (24V)0.5A
Materiaal behuizingABS
BeschermingsklasseIP40
MontageDIN-rail (EN 60715)
Omgevingstemperatuur-10 … +50°C
Afmetingen156x90x58 mm
Gewicht400 g
Aantal DIN-modules9U