HoofdmenuDe jeugd heeft de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst!

“De jeugd heeft de toekomst”.

Iedereen in de elektrotechnische branche weet, hoeveel techneuten nodig zijn. Nu, maar ook in de toekomst.

Daarom besteden we bij Larnitech Nederland veel aandacht aan het enthousiasmeren van leerlingen voor het vak elektrotechniek.

In een samenwerking met het Maaswaal College en Modderkolk hebben we recentelijk 2 bijeenkomsten gehouden voor leerlingen, waarin we uitleg hebben gegeven over het Larnitech Smart Home Systeem.

Niet alleen met droge theorie, maar ook direct de praktijk!

In de eerste bijeenkomst ontvingen we de leerlingen en hun stagebegeleiders in onze smart showroom in Wijchen, waarin we hen alle mogelijkheden van domotica hebben laten zien. Na deze introductie zijn we naar een unieke ervaring voor de leerlingen geweest: ze mochten een kijkje nemen in een bijzonder grote woning die nu ‘in aanbouw is’, vol met onze Larnitech producten.
Onze Larnitech partner Robert van den Hoek van DT Domotica gaf aan de leerlingen uitleg over alle mogelijkheden die zijn geïntegreerd in de woning zoals verlichting, elektrische gordijnen, IP-camera’s, muziek en klimaatbeheersing.

De leerlingen keken hun ogen uit in de woning; deze kans krijgen we niet vaak van (toekomstige) bewoners.

Gisteren (woensdag 29 november) heb ik een tweede lesochtend mogen geven bij Modderkolk in het fantastische Technoforum. Daar hebben de leerlingen zelfstandig kunnen werken met onze Larnitech demokoffers, om zelf te ervaren hoe ze de basis van een echt Plug & Play domotica-systeem zelf kunnen aansluiten en configureren met een iPad. Ze vonden het superleuk en inspirerend; het is mooi om te zien hoe snel ze hun weg vinden in onze gebruikersvriendelijke Larnitech app. Ze hebben zèlf tijdklokken en scenes geconfigureerd, en ook geschakelde lampen, gedimde lampen, RGB-verlichting en scenes gekoppeld aan schakelaars.

We hopen dat we ze hiermee een inkijkje hebben kunnen geven in een domotica-systeem door de combinatie van het bezichtigen van een ‘smart woning’ en het werken met onze demokoffers.
Volgend jaar zal dit zeker een vervolg krijgen!

Technoforum en Modderkolk: bedankt voor de gastvrijheid en de leuke rondleiding die ik na de lesochtend mocht krijgen van Marcel van der Stappen!